Paulines Paarden Passie
Holistische zorg voor paarden

Iets over mijzelf

Mijn naam is Pauline van der Gaag-Vreugdenhil en ik werk al bijna 25 jaar op de Kinderboerderij De Kreek als beheerder. Daarvoor heb ik heb de middelbare en hogere Agrarische school gedaan. Ik ben altijd omringd geweest met paarden, geiten, kippen, Stabijs en andere dieren. 

Nadat er bij drie van mijn trekpaarden CPL (Chronisch Progressief Lymfe oedeem) werd geconstateerd, ben ik mij gaan verdiepen in de mogelijkheden om ze hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Al gauw kwam ik terecht op de site van de Blauwe Hengst en heb ik me in 2018 ingeschreven voor de basis opleiding Manuele Lymfedrainage voor Paarden. Eerst met het idee om alleen mijn eigen paarden te behandelen, maar het was zo interessant, dat ik meerdere cursussen heb gevolgd en ook examen heb gedaan. Elk jaar volg ik bij De Blauwe Hengst bijscholingscursussen en ik sta ingeschreven in het MLD-register als officieel MLD therapeut

In 2021 ben ik gestart met de opleiding Kinesiologie bij dieren, door Mayke van Zon, van Prince Du Soleil. Deze 2-jarige opleiding voor dieren natuurgeneeskunde heb ik in 2022 met succes afgerond. Dat betekent dat ik ook honden, katten, geiten etc. kan behandelen. Maar mijn passie ligt vooral bij paarden.