Paulines Paarden Passie
Holistische zorg voor paarden

Kinesiologie bij dieren, de Gaia methode

Letterlijk betekent kinesiologie: de studie van de bewegingen van het lichaam. Het is een holistische visie op gezondheid en welbevinden.
Kinesiologie gaat er vanuit dat het lichaam nooit liegt. Als mens begrijpen we niet altijd wat het lijf ons probeert te vertellen, maar dat verandert niets aan het feit dat het lichaam voortdurend bezig is aan de buitenkant uit te drukken wat er met de binnenkant aan de hand is. Ze houden elkaar op een natuurlijke manier in evenwicht en hebben het vermogen om verstoringen te verhelpen.
Is deze balans verstoord door bijvoorbeeld, stress, ziekte, operaties, zwangerschap, trauma’s, dan heeft het lijf hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Deze balansverstoringen of blokkaders zijn zeer goed op te sporen o.a. via het spiertesten.

Door middel van spiertesten kunnen veel problemen onderkend worden. Bij dieren maken we gebruik van een testspier. De testspier kan vitaal blijven, met andere woorden de spier blijft sterk. Of de testspier wordt minder vitaal en dus zwak. Dan weten we dat er een onbalans aanwezig is.

Door het inzetten van o.a. bloesemremedies, celzouten, meridiaanleer, chakra’s, bodyscan, bodyprocessen, ESR (emotional Stress Release) of biosensor kan er op een snelle en effectieve manier achterhaald worden waar het dier aandacht nodig heeft en kan het dier op de juiste manier begeleid worden en in balans gebracht worden.

Mijn behandeling vervangt geen reguliere behandeling van een dierenarts. Raadpleeg voor medische diagnose en/of behandeling altijd eerst een dierenarts.